sâmbătă, 13 februarie 2010

Suntem unici in felul nostru...

Ajungem de multe ori sa tinem cont de parerea celorlalti, desigur, nu am putea trai sau face totul dupa propria ratiune. Insa indiferent de parerea celorlalti fii tu...Nu poti multumi pe toata lumea, uneori felul nostru de a fi poate deranja pe cineva si daca are dreptate atunci ar fi cazul sa luam masuri...Daca stam bine sa ne gandim, noi suntem aici pentru a multumi pe cineva daca nu merita efortul nostru?
Daca cineva crede ca esti diferit de el/ea are dreptate, este normal ca toti sa fim diferiti, cu totii avem o identitate proprie.
Nu poti face tot ce altii vor si nici nu poti fi cum altii vor...Daca ar fi asa, CINE ESTI TU? poate o entitate condusa de altii...
Cred si spun mereu ca: daca cineva afirma ca cineva nu este suficient de bun pentru el/ea, asta inseamna ca acel cineva, care afirma, nu este suficient de bun pentru cealalta persoana...
Eu sunt de parere ca primul pas este sa realizezi ca tu esti cineva, ca tu esti un individ diferit, ca esti o identitate.Sa fim mandri de acest lucru, ok? Sa fim mandri ca avem o viata libera, ca putem sa profitam de ea din plin ...etc.
Credeti-ma ar fi un mare pacat sa dam cu piciorul la o asemenea binecuvantare...
U.C.Gabriel

4 comentarii:

  1. Suntem intr-adevar unici?Parerea mea este ca depinde foarte mult de caracter. Ceea ce vreau sa spun e ca fiecare din noi se formeaza cumva in familie , referindu-ma la respect , la buna-cuviinta. Insa personalitatea ne-o construim singuri, la fel cum ai spus intr-un post anterior. De noi depinde modul in care alegem sa traim. Si intr-adevar , nu poti fi cum te vor altii..dar trebuie sa incerci sa faci in asa fel incat ceilalti sa nu sufere prea mult din cauza deciziilor tale. Cat despre cei care afirmna : " Nu sunt suficient de bun pentru tine" sau viceversa , acesta este un mare bullshit. Eu am incredere in mine si ma consider mult mai buna decat alte persoane.La fel ca majoritatea dintre noi, de altfel. Afirmatia pe care am mentionat-o mai sus e doar un cliseu pentru o despartire "decenta" , dar lipsita de sinceritate. Suntem si nu suntem diferiti. De noi depinde cum alegem sa ne exploatam sansele.

    RăspundețiȘtergere
  2. ....fiecare persoana este unica in felul ei.. ar trebui sa credem in ceea ce facem si sa fim mandri de ceea ce suntem.....la urma urmei este important sa te simti bine cu tine insuti nu sa fii ceea ce vor altii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă am fi toţi proşti sau deştepţi sau frumoşi sau urâţi, ce sens ar mai avea? Dacă am cunoaşte limitele vieţii, dacă am şti să evităm necazurile, care ar mai fi farmecul, durerea, suferinşa vieţii?
    Tocmai faptul că suntem diferiţi şi că unii încearcă zadarnic să fie ca cei de lângă ei, dă culoare vieţii, naşte dificultăţi, sensuri noi, alungând monotonia. Tocmai faptul că suntem diferiţi, că avem personalitate ne creioneză visele, ne dă putere şi ne formează ca oameni de succes.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place cum iti exprimi gandurile, parerile..., insa legat de ceea ce ai scris mai sus referitor la a considera ca cel de langa tine nu e destul de bun pt tine, vreau sa spun ca nu sunt de aceeasi parere cu tine...sau mai bine zis persoana respectiva poate sa nu fie suficient de bun/buna pt "tine" sau poate cum ai zis tu persoana care afirma asta nu e suficient de bun/buna pt cel de langa el.
    Iar legat de diferenta dintre noi oamenii este clar ca suntem unici...insa nu suntem diferiti in totalitate...semanam intre noi pe anumite laturi, comportamente, ganduri, pareri...este imposibil sa fim diferiti, cum este imposibil sa fim la fel cu totii!
    pupici Gabi ;)

    RăspundețiȘtergere